Najava akcije ''Živim život bez nasilja''

Policijska uprava istarska nastavlja provoditi aktivnosti u sklopu kampanje ''Živim život bez nasilja'' pa će se tako u petak, 8. studenog 2013. godine, u Puli održati radionica i tematska predstava s ciljem podizanja svijesti kod djece i mladih o neprihvatljivosti nasilja.

Foto: Ilustracija 

Policijska uprava istarska nastavlja provoditi aktivnosti u sklopu kampanje ''Živim život bez nasilja'' pa će se tako u petak, 8. studenog 2013. godine, u Puli održati radionica i tematska predstava s ciljem podizanja svijesti kod djece i mladih o  neprihvatljivosti nasilja.

Radi se o kampanji koju u Hrvatskoj od 2010. godine provode Ministarstvo unutarnjih poslova i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), a koja je namijenjena učenicima osnovnih i srednjih škola, nastavnicima, roditeljima te cjelokupnoj zajednici. Cilj ovih preventivnih aktivnosti je senzibiliziranje javnosti na problem nasilja te poticanje građana, a posebno žrtava, na prijavljivanje obiteljskog nasilja.

Kako bi se pulske osnovnoškolce, ali sve ostale relevantne subjekte u borbi protiv nasilja, upozorilo na ozbiljnost problema, u petak će se preventivne aktivnosti održati po slijedećem programu:

  • Interaktivna radionica u OŠ ''Centar'' za učenike osmih razreda škole s početkom u 9,50 sati. Radionicu će održati policijski službenici Ministarstva unutarnjIh poslova i Odjela prevencije Policijske uprave istarske te predstavnik udruge ''Status M'', koji će mlade uputiti na važnost izgradnje pozitivnih odnosa sa okolinom te važnost izgradnje kulture nenasilja među mladima.
  • Konferencija za medije u Istarskom narodnom kazalištu u 10 sati. Na konferenciji će o problemu nasilja govoriti voditeljica Službe prevencije Ravnateljstva policije Sandra Veber, predstavnik UNDP-a Krunoslav Katić, načelnik Policijske uprave istarske Dragutin Cestar, župan Istarske županije Valter Flego, zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci te glumac i redatelj Zijah Sokolović.
  • Predstava ''Nasilje – za nasilje nema opravdanja'' za učenike osmih razreda svih škola s područja Pule u Istarskom narodnom kazalištu u 11 sati. Predstava je dio THE/ARTO projekta, a radi se o projektu edukacije djece kroz umjetnost, koji su u Hrvatskoj pokrenuli poznati dramski umjetnik Zijah Sokolović i Dražen Šivak, glumac i asistent na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.


Stranica