Uhvaćen odmah nakon drske krađe

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom iz Pule i utvrdila osnove sumnje da je počinio kazneno djelo teške krađe (na drzak način).

Foto: Ilustracija

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom iz Pule i utvrdila osnove sumnje da je počinio kazneno djelo teške krađe (na drzak način).

Naime, 8. studenog oko 19.15 sati, policija je zaprimila dojavu od 45-godišnje djelatnice trgovine da je u Kraškoj ulici u Puli počinjeno kazneno djelo. Istraživanjem je utvrđeno da je oko 19.10 sati u trgovinu ušao djelomično maskiran muškarac, koji je od djelatnice zatražio novac, a pritom ju je i pošpricao sprejem po očima. Muškarac je nakon toga izašao iz trgovine, no tada je ušao drugi djelomično maskiran muškarac, koji je pokušao nasilno otvoriti blagajnu. Budući je žena uzela nož, i drugi se muškarac udaljio iz trgovine, bez da je išta otuđio.

Odmah nakon zaprimanja dojave, prema mjestu događaja uputili su se svi raspoloživi policijski službenici te je ophodnja prometne policije u Valvazorovoj ulici u Puli uočila muškarca, koji je odgovarao opisu jednog od počinitelja. Iako se muškarac oglušio na zapovijedi policijskih službenika da se zaustavi te je nastavio trčati, policijski službenici uskoro su ga sustigli i nad njim upotrijebili sredstva prisile, kojom prilikom je muškarac lakše ozlijeđen. Utvrđeno je da se radi o 35-godišnjaku iz Pule, koji je uhićen i priveden u prostorije policijske postaje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo. Provedenim izvidima utvrđeno da je 35-godišnjak prvi od muškaraca, koji je ušao u trgovinu te je nakon provedenog istraživanja, 9. studenog u večernjim satima, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave istarske.

Policijski službenici nastavljaju provoditi radnje na utvrđivanju svih okolnosti događaja, odnosno pronalaska drugog počinitelja.



Stranica