Prometna nesreća u Raši

U prometnoj nesreći, koja se jučer oko 23.45 sati dogodila na D-66 (Rijeka-Pula), jedna je osoba teže, a jedna lakše ozlijeđena.

Foto: Ilustracija

U prometnoj nesreći, koja se jučer oko 23.45 sati dogodila na D-66 (Rijeka-Pula), jedna je osoba teže, a jedna lakše ozlijeđena.

Nesreća se dogodila kada je 22-godišnjak iz Zagreba, kao mladi vozač, upravljao VW Golfom, zagrebačkih registracijskih oznaka, u smjeru Pule. Zbog neprilagođene brzine, mladić je u zavoju izgubio nadzor nad automobilom te je prednjim dijelom udario u stijenu s desne strane ceste.  Iza njega se u tom trenutku kretao 22-godišnjak iz Labina, koji je također kao mladi vozač upravljao VW Golfom, pulskih registracijskih oznaka, a koji je u kočenju izgubio nadzor nad vozilom i udario u rubni kamen, a potom i u Golf zagrebačkih registracijskih oznaka. Nakon što je prestigao Zagrepčanina, Labinjan je udario u betonski zid prvo s lijeve, a onda i s desne strane kolnika, nakon čega se zaustavio. Zagrepčanin je nastavio kretanje te je udario u betonski zid s lijeve strane kolnika, a onda u zadnji dio Golfa, pulskih registracijskih oznaka te potom u betonski zid s desne strane kolnika, gdje se i zaustavio.

Zbog zadobivenih ozljeda, obojica mladića prebačena su u OB Pula, gdje je utvrđeno da je Labinjan teško, a Zagrepčanin lakše ozlijeđen. Obavljenim alkotestiranjm utvrđeno je da je Labinjan upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 0.45 g/kg. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, protiv 22-godišnjeg Zagrepčanina podnosi se kaznena prijava u redovnom postupku, dok se zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 22-godišnjeg Labinjana pokreće prekršajni postupak.



Stranica