Dan kapelanije i uvođenje u službu novog kapelana PU istarske

Foto: PU istarska 

U kapelici bl. Ivana Pavla II u Valbandonu, danas je održano svečano misno slavlje povodom Dana kapelanije Sv. Maura i uvođenja u službu novog kapelana Policijske uprave istarske vlč. Ilije Jakovljevića.

Naime, dekretom Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj od 15. listopada 2013. godine, vlč. Ilija Jakovljević je imenovan kapelanom Policijske kapelanije Sv. Mauro u Puli, sa svim pravima župnika, do opoziva. Dekret je u ime mons. Jurja Jezerinca pročitao Josip Zagoršćak, voditelj Samostalne službe za suradnju s Vojnim ordinarijatom u Republici Hrvatskoj, dok je svetu misu, kojoj su prisustvovali predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, načelnica općine Fažana Ada Damjanac i brojni djelatnici Policijske uprave istarske, predvodio mons. Jakov Mamić, generalni vikar Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj. U svom obraćanju okupljenim vjernicima, mons. Mamić istaknuo je kako je radostan da im u ovom euharistijskom slavlju može darovati jedno ime, jedno osobu, jednog svećenika, koji će biti sav njihov i samo za njih, vlč. Iliju Jakovljevića. ''Radujem se da će ova policijska uprava, kao i do sada, s pažnjom i ljubavlju, odgovorno primiti svog svećenika i zajedno s njim tražiti i častiti Boga'' naglasio je generalni vikar Vojnog ordinarijata.  Okupljenim vjernicima obratio se i  vlč. Ilija Jakovljević, koji je govorio o ljubavi i ulozi mučenika u društvu te je istaknuo kako je služba policijskog kapelana da bude brat u vjeri. ''To je upravo ono što se ja nadam da ću postati vama. Brat u vjeri i da ćemo u toj vjeri zajedno ići naprijed'' zaključio je vlč. Jakovljević.

Na završetku misnog slavlja, okupljenima se obratio načelnik Policijske uprave istarske Dragutin Cestar, koji je novom kapelanu zaželio dobrodošlicu i puno uspjeha u daljnjem radu, dok je bivšem policijskom kapelanu don Ivi Boriću zahvalio na dosadašnjem obnašanju službe i poslovima dušobrižništva, koje je obavljao za djelatnike Policijske uprave istarske. U ime svih djelatnika, načelnik Cestar poklonio je prigodnu sliku don Ivi Boriću, djelo policijskog službenika Ivice Ovničevića. ''Nadam se da će Istra i djelatnici naše uprave zauvijek imati posebno mjesto u Vašem srcu i biti prisutni u Vašim molitvama te Vam želim uspješan početak Božje službe u Dubrovniku'' zaključio je načelnik Cestar.



Stranica