Prijavljeni zbog prometnih prekršaja

Djelatnici Postaje prometne policije Pula i policijske postaje Rovinj su u razdoblju od 3. do 6. siječnja ove godine zbog prometnih prekršaja prijavili pet osoba.
Naime, policijski službenici su 3. siječnja oko 13,30 sati izvan naselja Vodnjan zatekli 25-godišnjaka s područja Umaga kako upravlja automobilom Fiat Punto, pulskih registracijskih

Foto: Ilustracija

Djelatnici Postaje prometne policije Pula i policijske postaje Rovinj su u razdoblju od 3. do 6. siječnja ove godine zbog prometnih prekršaja prijavili pet osoba.

Naime, policijski službenici su 3. siječnja oko 13,30 sati izvan naselja Vodnjan zatekli i zaustavili 25-godišnjaka s područja Umaga dok je  upravljao automobilom Fiat Punto, pulskih registracijskih oznaka. Provedenim nadzorom utvrđeno je da je mladić u naselju  upravljao automobilom većom brzinom od one dopuštene. Prilikom postupanja,  vozač se oglušio na zapovijedi i upozorenja policijskih službenika, te se počeo udaljavati. Policijski službenici su mladića ubrzo sustigli i doveli u prostorije policijske postaje, gdje je zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržan do dovođenja na prekršajni sud.

U subotu, 4. siječnja oko 23,30 sati zatečen je 26-godišnjak iz Pule kako upravlja automobilom Lancia, pulskih registracijskih oznaka kolnikom Ceste prekomorskih brigada. Kod  križanja s Ulicom Marsovo polje, mladić je zaustavljen, te je provedenim nadzorom utvrđeno da upravlja automobilom  za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima i pod utjecajem alkohola od 0,90 g/kg.

Istog dana oko 23,55 sati u Ulici Trg republike u Puli zaustavljen je automobil Renault Megane, pulskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 28-godišnjak iz Pule. Provedenim nadzorom utvrđeno je da mladić upravlja automobilom za vrijeme dok mu je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilom.

U nedjelju oko 00,35 sati zaustavljen je maloljetni hrvatski državljanin koji je prije stjecanja prava na upravljanje. upravljao automobilom Volkswagen Passat, pulskih registracijskih oznaka kolnikom Ulice Giardini u Puli.

u sva tri slučaja počinitelji prekršaja su zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržani u policijskoj postaji do dovođenja na prekršajni sud.

Jučer, 6. siječnja oko 22,10 sati u Ulici Braće Božić u Rovinju, policijski službenici zaustavili su  automobil Ford Fiesta, pulskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 46-godišnjak iz mjesta Gudinci. Provjerom je utvrđeno da muškarac automobilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2,03 g/kg. Vozač je uhićen i doveden u prostorije policijske postaje.



Stranica