Edukativna predavanja u osnovnim školama na području Buja

Foto: PU istarska 

Djelatnici Odjela prevencije policijske uprave istarske i policijske postaje Buje su jučer, 27. siječnja u dvije osnovne škole u Bujama, te osnovnim školama u  Oprtlju i Livadama održali edukativno predavanje u sklopu projekta „Zdrav za 5“. Predavanje je održano za učenike 8. razreda kojem su bili nazočni i djelatnici škole. 

Tema predavanja bile su  „Štetne posljedice i kaznenopravni aspekti zlouporabe alkohola“ u sklopu Komponente I - podkomponente I projekta „Zdrav za 5“.

Tijekom predavanja učenike se upoznalo s načinom provođenja projekta, a koji se provodi u suradničkom odnosu četiri ministarstva u svim osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj.

Učenicima su prezentirani rezultati anketiranja koje je provedeno prošle školske godine u osnovnim školama s ciljem uvida u problematiku ovisnosti o alkoholu učenika osmih razreda.

Prikazani su im razni oblici kažnjivih ponašanja pod utjecajem alkohola. Kroz primjere iz medija i prakse učenicima je skrenuti pažnja na kaznenopravne posljedice zlouporabe alkohola.

Predočeni su primjeri vandalizma, narušavanja javnog reda i mira od strane alkoholiziranog djeteta, te posljedice konzumacija alkohola u prometnim nesrećama.



Stranica