Nastavak suradnje s Lovačkim savezom Istarske županije

Kako bi se smanjile nesreće u lovu i povećala sigurnost svih sudionika lova, Policijska uprava istarska i ove godine provodi preventivnu kampanju ''Siguran lov – četiri osnovna pravila sigurnog rukovanja vatrenim oružjem''.

Foto: PU istarska

Kako bi se smanjile nesreće u lovu i povećala sigurnost svih sudionika lova, Policijska uprava istarska i ove godine provodi preventivnu kampanju ''Siguran lov – četiri osnovna pravila sigurnog rukovanja vatrenim oružjem''. Kampanja se provodi u suradnji s Lovačkim savezom istarske županije, a cilj joj je podizanje sigurnosti prilikom rukovanja vatrenim oružjem osoba uključenih u lov, podizanje sveukupne sigurnosti u lovištima te sprječavanje protuzakonitog lova i ostalih protupravnih ponašanja iz domene lovstva. Budući je ove godine novi cilj kampanje prevencija kaznenih djela i prekršaja u lovu, jučer je u prostorijama Policijske uprave istarske održan radni sastanak s lovočuvarima lovačkih društava s područja Istre.

Načelnik Policijske uprave istarske Dragutin Cestar i predsjednik Lovačkog saveza Istarske županije Graciano Prekalj pohvalili su dosadašnju suradnju policije i lovaca, uz nadu da će i buduća suradnja biti tako dobra i kvalitetna te da će zajedno ostvariti uspješne rezultate glede sigurnosti u lovištima te prevencije svih oblika protuzakonitih ponašanja.

Na ciljeve kampanje, okupljene lovce još jednom je podsjetila voditeljica Odjela prevencije Alica Rosić-Jakupović, dok su o zakonskim odredbama koje se odnose na lov, potrebna odobrenja koja lovci moraju imati, oružje, ulazak stranih lovaca u Hrvatsku, nalete na divljač i ostalu problematiku u vezi lovstva govorili voditelj Službe za upravne poslove Edi Puhar, načelnik Sektora za granicu Loris Kozlevac, načelnik Sektora kriminalističke policije Enes Bećić i voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Josip Lukić.



Stranica