Proveden nadzor teretnih automobila i autobusa

Jučer je, od 8 do 12 sati, na području Policijske uprave istarske, provedena preventivno - represivna akcija pod nazivom ''Nadzora teretnih automobila i autobusa''.

Foto: PU istarska 

Jučer je, od 8 do 12 sati, na području Policijske uprave istarske, provedena  preventivno - represivna akcija pod nazivom  ''Nadzora teretnih automobila i autobusa''.

Osim službenika istarske policije, u zajedničkim aktivnostima sudjelovali su i inspektori za cestovni promet Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, carinski službenici Carinske uprave Ministarstva financija te djelatnici Hrvatskih Cesta za nadzor poštivanja osovinskog opterećenja, ukupne dozvoljene mase i dimenzija vozila.

Tijekom trajanja akcije, kontrolirano je 28 teretnih automobila i autobusa, od toga 27 teretnih automobila i 1 autobus. Utvrđeno je 10 prekršaja, a 4 teretna automobila su isključena iz prometa.

Izdvajamo prekršaje vozača:

                            -    1  prekršaj – upravljanje pod utjecajem alkohola,

                            -    2  prekršaja - nekorištenje sig. pojasa,

                            -    2  prekršaja – vrijeme upravljanja,

                            -    4  prekršaja – tehničke ispravnosti,

                            -    1  prekršaja – pretovar vozila.

 

Pozivamo još jednom vozače teretnih automobila i autobusa da poštuju prometne propise i odredbe Zakona o mobilnim radnicima kako bi doprinijeli većoj sigurnosti cestovnog prometa.

 



Stranica