''Policija i građani voze zajedno'' u Umagu

Foto: PU istarska

S dolaskom ljepšeg vremena, na istarskim se prometnicama pojavljuje sve veći broj motocikala i mopeda te je stoga Policijska uprava istarska započela s tradicionalnim provođenjem akcije ''Policija i građani voze zajedno''.

Prva ovogodišnja preventivna aktivnost u cilju povećanja sigurnosti vozača mopeda i motocikala provedena je jučer u središtu Umaga. Velik broj zainteresiranih građana imao se tako prilike upoznati s opasnostima, s kojima su vozači mopeda i motocikala svakodnevno izloženi u prometu, s greškama koje najčešće dovode do najtežih prometnih nesreća i njihovog stradavanja pa sve do poželjnih oblika ponašanja u cestovnom prometu. Uz policijske službenika Policijske postaje Umag i Policijske postaje Buje, u akciju su se uključili i članovi moto kluba Staaari rokeri Umag, djelatnici i polaznici autoškole Madcar te predstavnici trgovine motocikala i moto opreme Pit stop. Uz korisne savjete, građani su mogli isprobati i tzv. pijane naočale, koje simuliraju različite stupnjeve alkoholne opijenosti te se tako i sami uvjeriti koliko su njihove vozačke sposobnosti umanjenje kada konzumiraju alkohol.

Na oduševljenje brojnih okupljenih građana, policijski službenici su,  zajedno s preostalim sudionicima akcije i svim zainteresiranim vozačima mopeda i motocikala, napravili zajedničku vožnju gradom te su tako i osobnim primjerom pokazali kako sigurno sudjelovati u prometu.



Stranica