Održana eko akcija u Bujama

Foto: PU istarska

Kao što je i najavljeno, u okviru projekta ''Zdrav za 5'', policijski službenici započeli su, u suradnji s osnovnim i srednjim školama, s provođenjem ako akcija  pod nazivom ''Čist okoliš, zdrava budućnost''. Riječ je o drugoj komponenti nacionalnog projekta, kojoj je cilj aktivno mijenjanje stavova o nužnosti zaštite okoliša i prirode, podizanje razine samosvijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg  zdravlja te usvajanje zdravih životnih ciljeva.

Policijski službenici bujske policije i Odjela prevencije Policijske uprave istarske jučer su u suradnji sa srednjom školom Vladimira Gortana u Bujama, proveli eko akciju, u okviru koje su srednjoškolci uredili okoliš u zoni svoj obrazovne ustanove. Policijski službenici su ih pritom educirali o  problemu ovisnosti o alkoholu, pogotovo o problemu ranog pijenja mladih, a uz korištenje tzv. pijanih naočala, učenici su se i sami mogli uvjeriti kakva je njihova percepcija pod utjecajem alkohola, od najblažeg stanja prema težem (od 0.5 do 2.5 promila alkohola u krvi).

Osim u Bujama, policijski službenici Odjela prevencije su proveli akciju i na području Umaga. Proteklog tjedna, 25. travnja, zajedno s policijskim službenicima Policijske postaje Umag, proveli su eko akciju s učenicima osnovne škole Marije i Line, koji su  u svom okolnom prostoru škole, ujedno, u sklopu kampanje „Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš“, kao dio globalnog pokreta „Let's do it! World Cleanup“, prikupljali otpad te ga pri tome i razvrstavali shodno vrsti.  



Stranica