Priveden pritvorskom nadzorniku

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila osnovanu sumnju da je 19-godišnjak iz Pule počinio kaznena djela teška krađa (u pokušaju) i oštećenje tuđe stvari.

Foto: Ilustracija

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila osnovanu sumnju da je 19-godišnjak iz Pule počinio četiri kaznena djela teška krađa i jedno oštećenje tuđe stvari.

Mladića se sumnjiči da je u vremenu od 12 ožujka do 27. travnja, provalio u četiri parkirana vozila na području Pule. Prvo je u noći s 12. na 13 ožujka, na parkiralištu u Galijotskoj ulici nasilno ušao u automobil Fiat Tempra, pulskih registracijskih oznaka te je iz njega otuđio radio, nož, ruksak i sunčane naočale. Time je 48-godišnjeg vlasnika iz Pule oštetio za više stotina kuna. Potom je na parkiralištu u Ulici Boškovićev uspon provalio u Suzuki SX4, pulskih registracijskih oznaka, u vlasništvu 37-godišnje Puljanke, no iz vozila nije ništa otuđio. Slijedeće dvije provale osumnjičeni je počinio na parkiralištu u Tartinijevoj ulici. Tijekom noći s 24. na 25. travnja, nasilno je otvorio Fiat Pandu, pulskih registracijskih oznaka, u vlasništvu 55-godišnjaka iz Marčane, a potom je  u noći s 26. na 27. travnja provalio u  Renault Twingo, pulskih registracijskih oznaka, u vlasništvu 54-godišnjakinje iz Umaga.  Mladić je ispreturao stvari u vozilima, no iz njih nije ništa otuđio.

Puljanina se također tereti da je počinio i kazneno djelo oštećenje tuđe stvari, obzirom je tijekom kriminalističkog istraživanja, oštetio ulazna vrata jednog ureda u zgradi policije.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, 19-godišnjak je jučer u poslijepodnevnim satima predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave istarske.

.



Stranica