Počinili četiri kaznenih djela

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom iz Pule i 19-godišnjim državljaninom Njemačke, te je utvrdila osnovanu sumnju da su počinili dva kaznena djela krađe i dvije teške krađe.

Foto: Ilustracija  

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom iz Pule i 19-godišnjim državljaninom Njemačke, te je utvrdila osnovanu sumnju da  su počinili dva kaznena djela krađe i dvije teške krađe.

Naime, policija je 12. svibnja oko ponoći zaprimila dojavu o mogućem počinjenju kaznenog djela unutar brodogradilišta u Puli. Policijski službenici odmah su se uputili prema mjestu događaja te su u rezanju bakrenih kablova zatekli osumnjičene, koje su počeli bježati kada su uočile policajce, a jedan od osumnjičenih, 27-godišnjak iz Pule, prilikom bijega je skočio u more. Policijski službenici uhitili su ga po izlasku iz mora, kao i 19-godišnjeg državljanina Njemačke.

Mladiće se sumnjiči da su 11. svibnja u kasnim večernjim satima, ispilili električne kablove, koje su namjeravali otuđiti, kojom prilikom su pravnu osobu iz Pule oštetili za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Također je utvrđeno da su dvojica osumnjičenika u razdoblju od 30. travnja do 2. svibnja u Flacijusovoj ulici otuđili električne kablove čime su oštetili pravnu osobu iz Pule za nekoliko desetaka tisuća kuna. Potom su u istoj ulici u dva navrata 5. i 6.  svibnja otuđili električne kablove oštetivši istu pravnu osobu iz Pule za više desetaka tisuća kuna.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 27-godišnjak i 19-godišnjak su jučer navečer privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.



Stranica