Istarski policajci uz PU vukovarsko-srijemsku

Foto: PU istarska

Kako bi pomogli kolegama i njihovim obiteljima te im olakšali teške trenutke koje proživljavaju u poplavljenoj Slavoniji, djelatnici PU istarske ovih su se dana angažirali u prikupljanju pomoći.

Policijski službenici pulske, bujske, buzetske, umaške, porečke, rovinjske, pazinske, labinske, prometne, pomorske, aerodromske i interventne policije te djelatnici iz sjedišta policijske uprave, svi su se oni odazvali pozivu da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu žrtvama poplave.

Tijekom protekla dva dana u dvorani PU istarske prikupljala se hrana, higijenske potrepštine, kozmetika za bebe, sredstva za čišćenje, odjeća, pokrivači i ostali predmeti, koji bi mogli zatrebati onima koji su morali napustiti svoje domove. Kako su pristizale donacije, djelatnici PU istarske koji su volontirali u sportskoj dvorani, razvrstavali su prikupljene predmete i pakirali ih u kutije, kojima su potom napunili SEDAM policijskih kombija. Dva kombija upućena su u Slavoniju direktno obiteljima četvero policijskih službenika PU istarske, čije su obitelji evakuirane iz domova. Preostala PET kombija upućena su u sjedište PU vukovarsko-srijemske kako bi se prikupljena sredstva podijelila kolegama iz navedene uprave koji su žrtve poplave i članovima njihovih obitelji.

Uz hranu, higijenske potrepštine i druge predmete, djelatnici PU istarske prikupljali su i novac pa su tako policijski službenici Policijske postaje Umag i Policijske postaje Buje prikupljena sredstva darovali dvoje svojih djelatnika, čije su obitelj evakuirane iz domova, dok su policijski službenici Odjela kriminaliteta droga novčana sredstva uplatili na račun kolegice iz Policijske postaje Gunja, čija je kuća poplavljena. Za djelatnike PU vukovarsko-srijemske prikupljeno je oko11 tisuća kuna te će taj novac danas biti predan načelniku PU vukovarsko-srijemske kako bi ga podijelio svojim stradalim djelatnicima. 

Osim policijskih službenika koji su ovom nesebičnom gestom pokazali da imaju veliko srce, u akciju prikupljanja pomoći uključila se i Policijska kapelanija Sv. Mauro, zajedno s Caritasom Župe Sv. Kuzme,  koji su donacije prikupljali u crkvi sv. Ivana Pavla II. u Valbandonu. Uz njih, sredstva za stradale u poplavama prikupljali su ičlanovi Udruge Specijalne jedinice policije BAK-Istra, koji su danas na područje Vukovarsko-srijemske županije uputili jedan kombi s prikupljenim namirnicama.

Zahvaljujemo svim djelatnicima PU istarske koji su se solidarizirali sa stradalim kolegama te su se u velikom broju odazvali akciji, ali i građanima i pravnim osobama, koji su svoje donacije odlučili usmjeriti prema policijskim službenicima i članovima njihovih obitelji. Djelatnici PU istarske i dalje su spremni pomoći kolegama u nevolji te će se akcija po potrebi nastaviti provoditi.



Stranica