Pao s mopeda i teško se ozlijedio

U prometnoj nesreći, koja se dogodila 20. lipnja oko 4 sata u Štinjanu, teško je ozlijeđen 41-godišnjak iz Pule.

Foto: Ilustracija

U prometnoj nesreći, koja se dogodila 20. lipnja oko 4 sata u Štinjanu, teško je ozlijeđen 41-godišnjak iz Pule.

Nesreća se dogodila kada je 41-godišnjak upravljao mopedom Tomos, pulskih registracijskih oznaka, kolnikom Ulice Šurida. Dolaskom do raskrižja s Turulskom ulicom, u desnom zavoju, muškarac je prešao na lijevu stranu kolnika, a potom je sletio na zemljanu površinu, gdje je udario u metalni nosač prometnog ogledala i pao na kolnik.

Muškarac nije imao zaštitnu kacigu, a zbog zadobivenih ozljeda prevezen je u Opću bolnicu Pula, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju. Zbog počinjenje prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv njega se pokreće prekršajni postupak.

Kako bi se spriječile teže posljedice i stradavanja, Policijska uprava istarska podsjeća da prema odredbama Zakona o sigurnosti na cestama, vozač motocikla ili mopeda te vozač četverocikla bez zaštitne kabine i lakog četverocikla bez zaštitne kabine, kao i osobe koje se prevoze na tim vozilima, moraju za vrijeme vožnje na cesti, na glavi nositi propisanu, homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu.



Stranica