Utaja poreza

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjom Puljankom zbog sumnje da je počinila više kaznenih djela krivotvorenje isprava te utaje poreza i drugih davanja..

Foto: Ilustracija

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjom Puljankom zbog sumnje da je počinila više kaznenih djela krivotvorenje isprava te utaje poreza i drugih davanja.

Ženu se sumnjiči da je, od siječnja 2008. do prosinca 2010. godine, kao vlasnica obrta,izradila fiktivne račune za fiktivne usluge na ime više isporučitelja usluga tebez znanja i odobrenja ovlaštenih osoba tih pravnih osoba, stavila njihov službeni pečat i potpis. Predmetne račune potom jeprikazala u poslovnim knjigama i godišnjim prijavamaporeza, s ciljem da prikazivanjem lažnih podataka izbjegne djelomično plaćanje poreza na dodanu vrijednost. Također je utvrđeno da je 42-godišnjakinja, uposlovne knjige za 2010. godinu,unosila neistinite podatkeda nema obvezu obračuna iuplate doprinosa i poreza i prireza na isplaćene plaće,iako je djelatnicima isplaćivala plaće, čime je umanjila obvezu obračuna i uplate poreza i doprinosa od nesamostalnog rada.Na taj je načinoštetila proračun Republike Hrvatskezanekoliko stotina tisuća kuna te je protiv 42-godišnjakinje podnijeta kaznena prijava.



Stranica