Sigurnost u turističkoj sezoni

Foto: PU istarska 

Policijski službenici Odjela prevencije Policijske uprave istarske, u nastavku provođenja projekta ''Sigurnost u turističkoj sezoni'', ovog su tjedna održali dva info punkta, 30. srpnja u Motovunu u sklopu održavanja ''Motovun film festivala'' i 31. srpnja u Grožnjanu, u sklopu održavanja jazz festivala ''Jazz is back''.

Zbog okupljanja velikog broja stranih i domaćih posjetitelja na oba navedena javna okupljanja, policijski službenici Policijek postaje Pazin, Policijske postaje Buje-Buie i Odjela prevencije, uz pomoć policijskih službenika Austrije, Slovenije i Italije, koji se u sklopu nacionalnog projekta ''Sigurna turistička sezona'' nalaze na ispomoći u Istri, informirali su posjetitelje info punktova o načinima samozaštite tijekom boravka na javnim okupljanjima. 

U sklopu projekta ''Sigurnost u turističkoj sezoni'', kojeg je pokrenula PU istarska,  osmišljeni su letci na hrvatskom, njemačkom, engleskom i talijanskom jeziku, kojima se turiste savjetuje kako, uz pridržavanje jednostavnih pravila ponašanja, mogu osigurati da ne postanu lake mete počiniteljima kaznenih djela. Letci su tiskani uz potporu Turističke zajednice Istarske županije i turističkih zajednica gradova i općina Istre.

Također su osmišljeni i letci ''Čuvajmo naše more'', ''Oprezno glisirati'', ''Čuvajmo naše blago'' i ''Kupači i ronioci oprez“, kojima se želi preventivno djelovati na očuvanju zaštićenih svojti i arheoloških nalazišta podmorja Istre, kao i sprječavanju nesreća tijekom upravljanja plovilima, plivanju  i ronjenju.

Brojni posjetitelji bili su oduševljeni što komunikaciju s policijom u Hrvatskoj mogu ostvariti  s policajcem svoje matične zemlje, odnosno na jeziku svog govornog područja te su vrlo pozitivno ocijenili rad stranih policijskih službenika, ali i ovakav način preventivnog rada policije.



Stranica