Odigrana nogometna utakmica u Novigradu

Jučer je od 14 do 16 sati, na stadionu u Novigradu, odigrana nogometna utakmica Hrvatskog kupa između NK ''Novigrad'' i NK ''Hajduk'', koju je pratilo oko dvije tisuće posjetitelja, od čega oko 800 pripadnika gostujućih navijača.

Foto: Ilustracija

Jučer je od 14 do 16 sati, na stadionu u Novigradu, odigrana  nogometna utakmica Hrvatskog kupa između NK ''Novigrad'' i NK ''Hajduk'', koju je pratilo oko dvije tisuće posjetitelja, od čega oko 800 pripadnika gostujućih navijača.

Neposredno prije, za vrijeme i nakon nogometne utakmice, u gradu nisu zabilježeni sukobi navijačkih skupina, a policijski službenici postupali su prema dvije osobe. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, odnosno radi pokušaja unošenja na stadion noža i boksera, policija će podnijeti optužni prijedlog protiv 25-godišnjaka iz Novigrada. Druga osoba prema kojoj su postupali policijski službenici je 25-godišnjak iz Solina, koji je prije početka nogometne utakmice, oko 13.40 sati, u Ulici Rižanskog placita, vrijeđao policijske službenike te skakao i udarao po parkiranom vozilu, pulskih registracijskih oznaka. Nakon što su ga policijski službenici uhitili i nad njim primijenili sredstva prisile (tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje), skupina od sedamdesetak maskiranih gostujućih navijača okružila je policijske službenike i odvukla uhićenog 25-godišnjaka. Budući je postojala opasnost za život policijskih službenika, jedan od njih je radi upozorenja i pozivanja u pomoć drugih policijskih službenika, ispalio hitac u zrak, nakon čega su se navijači povukli.  Policijski službenici izdvojili su uhićenog 25-godišnjaka i priveli ga u policijsku postaju, a protiv njega se podnosi optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.



Stranica