Rezultati povodom Martinja

Policijski službenici Policijske uprave istarske su, u razdoblju od 7. do 11. studenog, odnosno u dane Martinja, u cilju sprečavanja prometnih nesreća i upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, poduzeli pojačan nadzor vozila i vozača u prometu na cestama. 

Foto: Ilustracija 

Policijski službenici Policijske uprave istarske su, u razdoblju od 7. do 11. studenog, odnosno u dane Martinja, u cilju sprečavanja prometnih nesreća i upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, poduzeli  pojačan nadzor vozila i vozača u prometu na cestama.

Tijekom trajanja pojačanih mjera, kontrolirano je 496 vozača te je utvrđeno 369 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih izdvajamo da su  52 vozača bila su pod utjecajem alkohola, 127 vozača prekoračilo je brzinu, 22 vozača nisu koristili sigurnosni pojas i 28 vozača nepropisno je pretjecalo.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je na području Umaga, 11. studenog u 19,30  sati kod 50-godišnjeg, koji je u organizmu imao  2.77 g/kg alkohola. Najviše prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola počinili su vozači životne dobi od 30 do 40 godina i to 17 prekršaja.



Stranica