Zamijenio granicu za autoput

Policijski službenici granične policije su jučer oko 20 sati, pokušali zaustaviti Mercedes, slovačkih nacionalnih oznaka, koji je došao na granični prijelaz Kaštel-Dragonja te je bez zaustavljanja ušao u Republiku Hrvatsku.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici granične policije su jučer oko 20 sati, pokušali zaustaviti Mercedes, slovačkih nacionalnih oznaka, koji je došao na granični prijelaz Kaštel-Dragonja te je bez zaustavljanja ušao u Republiku Hrvatsku. Vozač je ubrzo zaustavljen na kružnom toku u mjestu Plovanija te je utvrđeno da se radi o 60-godišnjem državljaninu Srbije, koji je mislio da dolazi do naplatnih kućica na autoputu te da se ne treba zaustaviti, obzirom posjeduje ENC uređaj i vinjetu za Sloveniju.

Policijski službenici su vozaču izdali prekršajni nalog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o nadzoru državne granice, dok su njegovom suputniku, 61-godišnjem slovačkom državljaninu, koji je imao nekoliko tableta Xanax, izdali prekršajni nalog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.



Stranica