Odbojkaški turnir u Mjesecu borbe protiv ovisnosti

Foto: PU istarska  

Grad Umag i Vijeće za komunalnu prevenciju Grada Umaga već treću godinu za redom organiziraju odbojkaški turnir pod nazivom ''Ti biraš - izaberi život''. Turnir se organizira u Mjesecu borbe protiv ovisnosti s ciljem poticanja mladih na aktivno bavljenje sportom kao zdravim izborom borbe protiv ovisnosti pa su se tako ove subote u Umagu okupile ekipe Grada Umaga, vrtići Duga i Vrtuljak, dvije ekipe OŠ Marije i Line, Talijanska osnovna škola Galileo Galilei, Komunela te ekipe Policijske postaje Umag-Umago i Policijske uprave istarske.

Na turniru koji je protekao u ozračju prijateljstva i zabave, sudionici su aktivno dali svoj doprinos borbi protiv ovisnosti, a na pobjedničko postolje popela se ekipa Policijske uprave istarske, koja je u utakmici za prvo mjesto pobijedila ekipu Grada Umaga, dok je treće mjesto pripalo jednoj od ekipa OŠ Marije i Line.

Osim navedenih aktivnosti, Grad Umag  i Vijeće za komunalnu prevenciju Grada Umaga u Mjesecu borbe protiv ovisnosti organiziraju i niz drugih aktivnosti  te su tako sa svim ugostiteljskim objektima na području Umaga dogovorili da će subotom na sat vremena točiti samo bezalkoholna pića. Osim toga, organiziran je i niz tematskih radio emisije, info punktova s ciljem senzibilizacije na problem ovisnosti, nogometni turnir, izložba, predstava ''Kamenje'' zagrebačkog teatra Mala scena za učenike 5.-8. razreda, kao i stručna predavanja i radionice.



Stranica