Naleti na pse

U posljednja dva dana, odnosno u nedjelju i ponedjeljak, na području PU istarske, evidentirana su tri događaja naleta vozila na pse.

Foto: Ilustracija

U posljednja dva dana, odnosno u nedjelju i ponedjeljak, na području PU istarske, evidentirana su tri događaja naleta vozila na pse.

Na umaškom području, u nedjelju oko 20.45 sati, 68-godišnji vlasnik psa mješanca nije poduzeo sve mjere kako pas ne bi istrčao bez nadzora na cestu te je na psa naletio VW Golf, pulskih registracijskih oznaka, kojim je Ulicom Belveder u Bašaniji upravljala 34-godišnja vozačica. Pas je ozlijeđen, a na vozilu je nastala materijalna šteta.

U Ližnjanu je nepoznati vlasnik, jučer oko 16 sati, ostavio bez nadzora psa mješanca, na kojeg je na županijskoj cesti naletio Renault Clio, pulskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 31-godišnji vozač. Ozlijeđenog psa preuzeo je dežurni higijeničar, no pas je uginuo tijekom pregleda u veterinarskoj ambulanti.  Od posljedica prometne nesreće uginuo je i pas Istarski gonič, kojeg je 58-godišnji vlasnik ostavio bez nadzora te je na psa, u naselju Manjadvorci, oko 20.20 sati, naletio Hyundai I30, riječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 37-godišnji vozač.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vlasnicima pasa izdat će se prekršajni nalozi, a policija upozorava građane na odredbe članka 119. navedenog zakona, prema kojem ''stoku i druge životinje ne smije se voditi niti ostavljati na cesti bez nadzora, odnosno vlasnici su dužni poduzeti sve mjere da iste ne izađu na cestu bez nadzora''. Pozivamo građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nazorom kako bi se izbjeglo stradavanje životinja i kažnjavanje vlasnika.


 



Stranica