Biciklistička utrka ''Istarsko proljeće''

Ovog se vikenda, od 13. do 15. ožujka, na cestama Istarske županije, održava međunarodna cestovna biciklistička utrke ''Istarsko proljeće'', na kojoj će sudjelovati dvjestotinjak biciklista, prateće službe i osiguranje.

 

Foto: Ilustracija

Ovog se vikenda, od 13. do 15. ožujka, na cestama Istarske županije, održava  međunarodna cestovna biciklistička utrke ''Istarsko proljeće'', na kojoj će sudjelovati dvjestotinjak biciklista,  prateće službe i osiguranje. Utrka se održava kroz tri etape:

 

  1. Dana 13.03., na itinereru: Poreč – Vižinada – Baderna – Pazin – Žminj – Vodnjan – Barban – Raša – Labin,u vremenu od 11:00 do 15:00 sati,
  2. Dana 14.03., na itinereru: Vrsar – Limski kanal – Rovinj – Bale – Kanfanar – Gračišće – Kršan – Lupoglav – Buzet – Motovun, u vremenu od 11:00 do 15:00 sati te
  3. Dana 15.03., na itinereru: Pazin – Tinjan – Baderna – Vižinada – Nova Vas – Brtonigla – Umag – Buje – Umag, u vremenu od 11:00 do 15:00 sati.

Zbog održavanja biciklističke manifestacije, policija i redari ćepovremeno zatvarati dionice cestatestoga pozivamo sve vozače motornih vozila, koji se nađu na pravcu održavanja biciklističke utrke, da postupaju po uputama i zapovijedima policije i drugih osoba u organizaciji, odnosno da uspore i zaustave vozila do prolaska biciklista.

Također, upozoravamo sudionike u prometu da se biciklistička utrka održava u uvjetima normalnog odvijanja prometa, s povremenim zaustavljanjem prometa,neposredno prije nailaska i prolaska biciklista, međutim moguća su zaostajanja biciklista koja sudjeluju u manifestaciji pa je potrebno povećati oprez i obratiti pozornost na sve bicikliste u prometu. 



Stranica