Prijavljeni zbog provala

Foto: Ilustracija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem, pulska je policija utvrdila da je 20-godišnji hrvatski državljanin, zajedno s već prijavljenim 18-godišnjakom, počinio tri kaznena djela teške krađe.

Sumnjiči ih se da su u razdoblju od 26. siječnja do 2. veljače, u mjestu Petehi kod Barbana, provalili u spremnik za gorivo teretnog automobila Scania, pulskih registracijskih oznaka, iz kojeg su otuđili nekoliko stotina litara goriva, čime su 40-godišnjeg vlasnika oštetili za nekoliko tisuća kuna.

Također je utvrđena sumnja da su 3. veljače, iz zatvorene konobe u mjestu Rajki, otuđili pršute i plećke, čime su 24-godišnju vlasnicu oštetili za nekoliko tisuća kuna te da su od 15. do 18. veljače, provalili u prostoriju za sušenje mesa, u sklopu obiteljske kuće u mjestu Cukrići, na području općine Svetvinčenat,  iz koje su otuđili pršute, plećke i pancete, čime su 65-godišnjeg vlasnika oštetili za nekoliko tisuća kuna.

Osumnjičeni 18-godišnjak je  7. ožujka priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, dok se protiv 20-godišnjaka podnosi kaznena prijava u redovnom postupku.



Stranica