Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv alkoholizma

PU istarska će sutra sa svojim partnerima prigodno obilježiti Svjetski dana borbe protiv alkoholizma pa će tako od 10 do 12 sati, u Puli, na Narodnom trgu, Odjel prevencije, u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Istarske županije, Službom za prevenciju, izvanbolničko liječenje bolesti ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja i Crvenim križem Pula, prezentirati svoj rad na prevenciji alkoholizma.

Foto: Ilustracija

PU istarska će sutra sa svojim partnerima prigodno obilježiti Svjetski dana borbe protiv alkoholizma pa će tako od 10 do 12 sati, u Puli,  na Narodnom trgu, Odjel prevencije, u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Istarske županije, Službom za prevenciju, izvanbolničko liječenje bolesti ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja i Crvenim križem Pula, prezentirati svoj rad na prevenciji alkoholizma. Ovim povodom, na policijskom info punktu, policijski djelatnici prometne policije svim zainteresiranim građanima prezentirat će metode koje policija koristi prilikom provjere alkoholiziranosti, pri čemu će građani moći isprobati i tzv. pijane naočale, koje zorno prikazuju stupnjeve alkoholiziranosti organizma. Uz navedeno, prezentirat će se projekt ''Zdrav za 5'' u dijelu problematike ovisnost i zlouporabe alkohola, a građanima će se dijeliti i prigodan promotivni materijal. 

Prigodni info punktovi organizirat će se i u Poreču na gradskoj tržnici te u Bujama, u sklopu mjesečnog sajma, dok će se na rovinjskom području provoditi preventivne aktivnosti s ciljem zapriječavanja pijančevanja ispred trgovačkih objekata. Porečka će policija u suradnji s Crvenim križem i Udrugom liječenih alkoholičara održati predavanje građanima o štetnosti alkohola i pravnim posljedicama protupravnog ponašanja pod utjecajem alkohola, dok će buzetski policajci tijekom travnja nastaviti s predavanjima učenicima srednje škole o mogućim poveznicama alkoholizma te činjenja kaznenih djela i prekršaja.

Pozivamo sve građane da se pridruže obilježavanju Svjetskog dana borbe protiv alkoholizma te da na ovaj način doprinesu razvoju svijesti i borbi protiv ove vrste ovisnosti. 



Stranica