Eko-radionica ''Čist okoliš, zdrava budućnost''

Foto: PU istarska

Policijska uprava istarska nastavlja s provođenjem projekta ''Zdrav za 5'' pa je tako u petak, 17. travnja, u Umagu održana eko-radionica pod nazivom ''Čist okoliš, zdrava budućnost''. Riječ je o drugoj komponenti nacionalnog preventivnog projekta, kojoj je cilj podizanje razine svijesti o važnosti zaštite i očuvanja okoliša i prirode, a koja je ujedno provedena i povodom obilježavanja Dana planeta zemlje.

Policijski službenici Odjela prevencije i Policijske postaje Umag-Umago su u suradnji s Osnovnom školom ''Marije i Line'' proveli radionicu, u sklopu koje su učenici, zajedno sa svojim profesorima, uredili okoliš u zoni škole. Osim što su im pomogli u uređenju školskog okoliša, policijski službenici osnovnoškolce educirali  o  problemu ovisnosti o alkoholu, pogotovo o problemu ranog pijenja mladih, a uz korištenje tzv. pijanih naočala, učenici su se i sami mogli uvjeriti kakva je njihova percepcija pod utjecajem alkohola.

Tijekom travnja i svibnja, Odjel prevencije će i s drugim policijskim postajama te osnovnim i srednjim školama na području Istre provoditi slične eko-radionice.



Stranica