Osumnjičen za 21 kazneno djelo

Pulska je policija, dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad maloljetnim hrvatskim državljaninom, utvrdila sumnju da je počinio 21 kazneno djelo, i to jedno kazneno djelo iznude, deset teških krađa i deset kaznenih djela prisile.

Foto: Ilustracija

Pulska je policija, dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad maloljetnim hrvatskim državljaninom, utvrdila sumnju da je počinio 21 kazneno djelo, i to jedno kazneno djelo iznude, deset teških krađa i deset kaznenih djela prisile. Sumnjiči ga se da je  30. travnja u Ciscuttijevoj ulici u Puli presreo 18-godišnjaka te mu oduzeo mobitel, koji je bacio na tlo, zaprijetivši mu pritom smrću zbog duga koji ne postoji. Također ga se sumnjiči da je, zajedno s maloljetnim hrvatskim državljaninom, provalio u četiri kioska, pet trgovine i jedan ugostiteljski objekt u Puli, iz čijih su unutrašnjosti otuđili novac, cigarete i alkoholna pića. Kaznenim djelima počinjena je materijalna šteta od više tisuća kuna. Kako je istraživanjem utvrđeno da je prvoosumnjičeni u deset navrata prisilio drugoosumnjičenog da počini kazneno djelo teške krađe, protiv njega se podnosi i kaznena prijava za kazneno djelo prisile.

Po okončanju kriminalističkog istraživanja, maloljetnik je jučer u jutarnjim satima priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, dok se protiv drugoosumnjičenog  podnosi odgovarajuća prijava redovnim putem.



Stranica