Red Bull Air Race u Rovinju- Obavijest o privremenoj regulaciji prometa

Povodom održavanja javnog okupljanja „Red Bull Air Race“ u Rovinju, ove subote i nedjelje, 30. i 31. svibnja biti će uspostavljena privremena regulacija prometa u Gradu Rovinju, te na prilaznim cestovnim pravcima posebice na dionici Bale-Rovinj i dionici Sošići-Rovinj.

Foto: Ilustracija

Povodom održavanja javnog okupljanja „Red Bull Air Race“ u Rovinju,  ove subote i nedjelje, 30. i 31. svibnja biti će uspostavljena privremena regulacija prometa u Gradu Rovinju, te na prilaznim cestovnim pravcima posebice na dionici Bale-Rovinj i dionici Sošići-Rovinj.

Očekuje se vrlo gust promet u smjeru Rovinja s povremenim zastojima i stvaranju dužih kolona vozila, u petak (29.05.) u popodnevnim i ranim večernjim satima, u subotu (30.05.) od 9 do 18 sati, te u nedjelju (31.05.) od 9 do 18 sati.

Isto tako očekuje se vrlo gust promet iz smjera Rovinja s povremenim zastojima i stvaranju dužih kolona vozila,u subotu (30.05.) od 16 do 24 sata, te u nedjelju (31.05.) od 16 do 24 sata.

Posebice:

  • na Istarskom "Y", tj. na autocesti A8 i A9 (posebice se očekuje stvaranje kolona vozila prilazima naplatnim kućicama "Tunel UČKA"; "UMAG"; "KANFANAR" i "VODNJAN SJEVER")
  • na državnoj cesti DC 303 (dionica od naplatnih Kanfanar do ulaska u Rovinj),
  • na državnoj cesti DC 75 (dionica Vodnjan-Bale),
  • na Županijskoj cesti ŽC 5116 (dionica od raskrižja s DC 75 (Vrsar) - do Zračne luke Vrsar),
  • na Županijskoj cesti ŽC 5096 (dionica Bale-Rovinj).

 Kod većih zastoja u prometu ili dužih čekanja promet će se povremeno preusmjeravati:

  • s petlje Kanfanar na čvor VODNJAN SJEVER;
  • s državne ceste DC 303 u Sošićima na DC 75 prema Balama, te na županijsku cesti ŽC 5096 i obratno
  • kod zasićenog prometnog toka i dužih čekanja na državnoj cesti DC 303 u smjeru Rovinja i na DC 75 u smjeru Bala promet će se preusmjeriti na DC 75 u smjeru čvora MEDAKI;
  • sa županijske ceste ŽC 5096 na državnu cestu DC 75 u smjeru Vodnjana i čvora VODNJAN SJEVER.

Radi postizanja maksimalne protočnosti cestovnog prometa, policija će poduzimati niz mjera i aktivnosti kako bi omogućili što sigurniji i brži dolazak i odlazak na željena odredišta. Na mjestima gdje se stvaraju prometne gužve, zastoji u prometu ili se promet odvija otežano, uspostaviti će se i fizičko upravljanje prometom.

U gradu Rovinju na mjestima zatvaranja prometa, od strane prometne policije promet će se usmjeravati na predviđene parkirališne površine.

Molimo građane grada Rovinja i sve sudionike u prometu za razumijevanje te poštivanje uputa policijskih službenika, Bina-Istre, prometnog redarstva Grada Rovinja, te pripadnika prometne jedinice mladeži.

Stoga ovom prilikom apeliramo na vozače da se pridržavaju prometnih propisa te posebno upozoravamo na sljedeće:

  • prije polaska potrebno je provjeriti ispravnost vozila (provjeriti ispravnost signalizacije, razinu ulja u motoru, stanje guma i tlak u njima, količinu tekućine u rashladnom sustavu, količinu tekućine za pranje stakla, stanje metlica brisača, posjedovanje odgovarajuće opreme i dr.);
  • prije i za vrijeme putovanja pravovremeno se informirajte o vremenskim prilikama i stanju na cestama;
  • na putovanje krenite odmorni, izbjegavajte polazak na putovanje u vrijeme najvećih prometnih gužvi.
  • preporučujemo svim sudionicima u prometu da imaju dovoljne količine napitaka, da mogu očekivati duža čekanja i zastoje ukoliko ne dođu na odredište prije očekivanih gužvi u prometu.


Stranica