Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe opojnih droga i nezakonitog prometa drogama

Policijska uprava istarska već tradicionalno, u suradnji sa Službom za prevenciju, izvanbolničko liječenje bolesti ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, Vijećem za komunalnu prevenciju Grada Pule, udrugama Institut i „UZPIRO“ Cro, Obiteljskim Centrom te drugim partnerima obilježava Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama.

Foto: Ilustracija

Policijska uprava istarska već tradicionalno, u suradnji sa  Službom za prevenciju, izvanbolničko liječenje bolesti ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, Vijećem za komunalnu prevenciju Grada Pule, udrugama Institut i „UZPIRO“ Cro, Obiteljskim Centrom te drugim partnerima obilježava Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama.

Obilježavanjem ovog datuma nastoji se upozoriti na štetnost zlouporabe droga i njezinu povezanost s kriminalitetom, ukazati na zdrave životne izbore te istaknuti vrijednost suradnje i zajedništva različitih organizacija u prevenciji i suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

Tim će se povodom u petak, 26. lipnja u vremenu od 19 do 21 sat, na Trgu Portarata, postaviti prigodni info-punktovi, gdje će policija, zajedno sa svojim partnerima, promovirati aktivnosti koje provodi na prevenciji zlouporabe droga, uz podjelu edukativnih materijala te projekcije filma o utjecaju opojnih droga na mozak. U organizaciji udruge „Institut“, u suradnji s liječnicima Zavoda za javno zdravstvo i Opće bolnice Pula, građani će se moći  besplatno testirati na hepatitis C uz savjetodavni razgovor s liječnicima, a omogućiti će im se i besplatan pregled jetre elastografijom. Program će obogatiti i glazbeno-scenski nastup Breakdance Studia AB Original. U aktivnostima će u ime Vijeća za komunalnu prevenciju grada Pule sudjelovati predsjednica Vijeća ujedno i zamjenica gradonačelnika, Elena Puh Belci, v.d. voditeljica Službe za prevenciju, izvanbolničko liječenje bolesti ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja Helena Mitrović, a ispred Policijske uprave istarske, voditelj Službe organiziranog kriminaliteta Mile Orešković.

 

Pozivamo građane da u što većem broju dođu na Trg Portarata i podrže borbu protiv zlouporabe opojnih droga.



Stranica