Policijski Smart u istarskim gradovima

Foto: Ilustracija 

 Od 10. srpnja na području Policijske uprave istarske,  u sklopu projekta „Policija u zajednici“, policijski će službenici provoditi preventivne aktivnosti  službenim vozilom  „Smart“.

Radi se o vozilu koje je se na području  Policijske uprave zagrebačke koristi već niz godina, uglavnom u preventivne svrhe, a tijekom ove turističke sezone koristiti će se etapno na području svih priobalnih policijskih uprava.

Tako će na području Policijske uprave istarske, policijski službenici  koristiti „Smart“ od 10. do 23. srpnja 2015., a već 24. srpnja predati će ga na korištenje Policijskoj upravi zadarskoj.

U tom će se periodu „Smart“ moći vidjeti na ulicama  Umaga, Poreča, Rovinja i Pule. Predviđeno je da se „Smart“ koristi u vrijeme održavanja najposjećenijih javnih događanja i priredbi na području Istre. Tako će ga  policijski službenici koristi  u vrijeme održavanja Pulskog filmskog festivala ali i za vrijeme ATP turnira u Umagu  i drugih  manifestacija koje se održavaju u najvećim istarskim turističkim središtima.

"Smart" će uglavnom koristiti policijski službenici za prevenciju i kontakt policajci, koji djeluju u okviru projekta Policija u zajednici,  za obilazak gradova i turističkih naselja, na info-punktovima prevencije, na graničnim prijelazima, zračnoj luci, u vrijeme značajnijih javnih okupljanja.

Vozilo „Smart“ opremljeno je  policijskim obilježjima, zvučnom i svjetlosnom signalizacijom, predviđeno je za ophodnje u uskim gradskim središtima gdje zbog svojim malih dimenzija olakšava dolazak do mjesta na kojima je potrebno pružiti policijsku intervenciju.  Idealan je za korištenje u gradskim gužvama, te za parkiranje u gradskim središtima koja su za vrijeme turističke sezone prenapućena vozilima. Pogodan je za ophodnje u turističkim naseljima i kampovima a što je bitno osobito za vrijeme turističke sezone poradi prevencije kaznenih djela. Sve to doprinosi vidljivosti policije a omogućava i neposredniji kontakt s građanima. „Smart“ se odlikuje  i manjom  potrošnjom goriva, a time je osim što je ekonomičniji  ujedno i ekološki prihvatljiviji od većih automobila.



Stranica