Održan info punkt u Zelenoj laguni

Policijski službenici PP Poreč i Odjela prevencije, danas su u AC Laguna u Poreču, u sklopu projekta „Sigurnost u turističkoj sezoni 2015.“ održali info punkt namijenjen gostima kampa s ciljem edukacije o samozaštitinom ponašanju.

Foto: PU istarska 

Policijski službenici Policijske postaje Poreč  i  Odjela prevencije, danas su u  autokampu Laguna u Poreču, u  sklopu projekta „Sigurnost u turističkoj sezoni 2015.“ održali info punkt namijenjen gostima kampa s ciljem  edukacije  o samozaštitinom  ponašanju.

Stranim i domaćim gostima dijeljeni su letci u kojima je na hrvatskom i stranim jezicima opisano na koji se način mogu zaštititi od krađa na plaži ili iz objekata u kojima borave, kako osigurati bicikl od krađe te kako ne ostavljati vrijedne stvari u automobilima, a sve kako ne bi postali laka meta počiniteljima kaznenih djela. 

Napominjemo da su edukativni leci, koje su gosti uvijek rado prelistaju i pročitaju,izrađeni uz financijsku potporu Turističke zajednice Istarske županije i turističkih zajednica gradova i općina, kojima je također važno da turisti ne postanu žrtvom kaznenog djela, te da se održi imidž  Istre kao sigurne destinacije.

Dio letaka namijenjen je edukaciji turista o zaštićenim svojtama,  ronjenju na arheološkim nalazištima a sve kako bi se zaštitio okoliš i spriječila devastacija zaštićenih vrsta ali i arheoloških nalazišta, osobiti onih u moru.

Kako je sigurnost kupača ali i nautičara veoma bitna tijekom turističke sezone, goste kampa se putem letaka upoznalo s zakonskim propisima vezano za glisiranje u zoni koja je namijenjena za kupače, ali i upozorenjima namijenjenim neopreznim kupačima.

Obzirom da velik broj turista u kampu posjeduje vlastite bicikle njihovu je pažnju privukao i letak koji  sadrži korisne informacije kako osigurati bicikl od krađe te koje podatke o dijelovima svojih bicikala moraju znati, kako bi u slučaju krađe mogli te podatke dati policiji, a što će kasnije olakšati pronalazak otuđenog bicikla.

Pažnju turista plijenilo je policijsko vozilo „Smart“, pored kojeg su se mnogi od njih željeli fotografirati za uspomenu, kao i policijski bicikl.

Ovakav način približavanja rada policije od strane turista ocijenjen je kao vrlo dobar način suradnje s gostima, koji mogu dobiti sve važne informacije bez odlazaka u policijske postaje, a uvelike im može pomoći da ne postanu žrtve kaznenih djela.

Sljedeći info punktovi održat će se već ovaj vikend u TN Kanegra, a tijekom sljedećeg tjedna i u turističkim naseljima i kampovima na području Pule, Medulina, Rta Kamenjak i u TN Stella Maris u Umagu.



Stranica