Osumnjičen za pet kaznenih djela

Umaška je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela teške krađe i tri kaznena djela krađe. 

Foto: Ilustracija 

Umaška je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela teške krađe i tri kaznena djela krađe.

Policijski službenici su 18. kolovoza oko 8.45 sati dobili dojavu da su gosti u turističkom naselju u Savudrijskoj ulici u Umagu uhvatili jednog počinitelja krađe. Dolaskom na mjesto događaja, utvrđeno je da je 24-godišnjak ušao u jedan od apartmana te je na štetu 42-godišnje talijanske državljanke otuđio novac, nakon čega se udaljio prema plaži. Tamo ga je sustigao suprug oštećene, koji ga je zadržao do dolaska policijskih službenika. Provedenim kriminalističkim istraživanjem, policijski službenici su utvrdili da je 24-godišnjak u noći sa 17. na 18. kolovoza počinio još četiri kaznena djela. Sumnjiči ga se da je nasilno ušao u jedan od apartmana u Savudrijskoj ulici te da je iz njega otuđio tablet i novac, čime je 37-godišnju slovensku državljanku oštetio za nekoliko tisuća kuna. Potom je na području Monterola iz kamp prikolice otuđio fotoaparat i time oštetio 33-godišnjeg njemačkog državljanina za više tisuća kuna, a dva fotoaparata otuđio je i iz apartmana, oštetivši dvojicu austrijskih državljana za nekoliko tisuća kuna. Posljednje kazneno djelo počinio je ujutro oko 6 sati, kada je ušao u šator 39-godišnjeg austrijskog državljanina, koji je spavao s obitelji te mu je otuđio novčanik, a kada se 39-godišnjak probudio, osumnjičeni je pobjegao.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, danas u jutarnjim satima, osumnjičeni je priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.



Stranica