Zatečeni s prstacima

Foto: PU istarska 

Policijski službenici Postaje pomorske policije Pula-Pola su dovršili dva kriminalistička istraživanja i utvrdili sumnju da su 51-godišnjak, 46-godišnjak, 68-godišnjak počinili kazneno djelo uništavanje zaštićenih prirodnih vrijednosti, dok se 22-godišnjeg bosanskohercegovačkog državljanina sumnjiči da je pomagao u počinjenju navedenog kaznenog djela.

U petak, 25. rujna oko 5.15 sati, na makadamskom putu u Balama, policijski službenici zaustavili su automobil Suzuki, pulske registarske oznake, u kojem su se nalazili hrvatski državljani u dobi od 51 i 46 godina te 22-godišnji bosanskohercegovački državljanin. Kod njih su pronađene vreće s ukupno 22.40 kilograma (1 673 komada) prstaca, ronilačka oprema i alat s kojim su prstaci vađeni.

Već slijedećeg dana, oko 10 sati, policijski službenici su u Industrijskoj ulici u Puli kontrolirali 68-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao automobilom Suzuki, pulske registarske oznake. Muškarac je u vrećici imao 5.15 kilograma (371 komad) prstaca,strogo zaštićene školjke čije je držanje i uzimanje iz prirode zabranjeno.

Prstaci su oduzeti od muškaraca i komisijski vraćeni u more, a protiv osumnjičenih se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.      



Stranica