Teška prometna nesreća kod Poreča

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 18. studenog oko 7.40 sati, na području Poreča, jedna je osoba smrtno stradala, a pet osoba je ozlijeđeno.

Foto: Ilustracija  

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 18. studenog oko 7.40 sati, na području Poreča, jedna je osoba smrtno stradala, a pet osoba je ozlijeđeno.

Nesreća se dogodila kada je 18-godišnjak iz Umaga upravljao automobilom Renault, pulske registarske oznake, kolnikom državne ceste D-75, iz smjera Novigrada u smjeru Poreča te je  krenuo u pretjecanje vozila ispred sebe. U tom je trenutku iz smjera Poreča naišao automobil Peugeot, pulske registarske oznake, kojim je upravljala 29-godišnjakinja iz Tinjana, koja je s ciljem izbjegavanja frontalnog sudara, skrenula udesno i udarila u zemljani nasip, uslijed čega je došlo do prevrtanja vozila i ponovnog vraćanja na kolnik.   Vozač Renaulta nastavio se nekontrolirano kretati te je udario u automobil Citroen, pulske registarske oznake, kojim je iz pravca Poreča upravljala 38-godišnjakinja iz Poreča. Tada je  iz smjera Novigrada naišao automobil Volkswagen, pulske registarske oznake, kojim je upravljala 40-godišnjakinja, a koja je zbog izbjegavanja udara u Peugeot skrenula u desno van kolnika na zemljani nasip.

U prometnoj nesreći teške ozljede opasne po život zadobio je 18-godišnji vozač Renaulta,  koji je preminuo u bolnici u 16.30 sati. Teško je ozlijeđeno dijete, putnik iz Citroena, dok je 18-godišnji putnik iz Citroena teže ozlijeđen, a 38-godišnja vozačica je prevezena u OB Pula te za sada nije poznata kvalifikacija njezinih ozljeda. 29-godišnjakinja koja je upravljala automobilom Peugeot i 40-godišnjakinja koja je upravljala Golfom u nesreći su lakše ozlijeđene. 



Stranica