Udario srnu pa ju uzeo sa sobom

Podsjećamo građane da su u slučaju naleta na divljač, dužni obavijestiti policiju. Policijski službenici će tada izlaskom na mjesto događaja utvrditi da

Foto: Ilustracija

Pazinska je policija, radi počinjenja prometnih prekršaja, pokrenula prekršajni postupak protiv 38-godišnjeg hrvatskog državljanina. Naime, 11. prosinca oko 23.20 sati, 38-godišnji vozač upravljao je automobilom VW Caddy, karlovačke registarske oznake, Istarskim ipsilonom, od tunela Učka prema Rogovićima. Kod mjesta Ivoli, na kolnik je iznenada istrčala srneća divljač te je automobil udario u srnu, koja je uginula na mjestu događaja. Vozač je uginulu divljač stavio u vozilo i udaljio se prema mjestu Škropeti, gdje su ga zaustavili policijski službenici. Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da 38-godišnjak upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 1.05 promila, kao i da je vozilo tehnički neispravno.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 38-godišnjaku je izdan prekršajni nalog i isključen je iz prometa, dok je radi sumnje da je odnošenjem divljači s mjesta prometne nesreće počinio kazneno djelo, nad njim provedeno kriminalističko istraživanje. Po zaprimanju odštetnog zahtjeva lovačke druge, policijski službenici poduzet će daljnje mjere iz svoje nadležnosti.

Podsjećamo građane da su u slučaju naleta na divljač, dužni obavijestiti policiju. Policijski službenici će tada izlaskom na mjesto događaja utvrditi okolnosti nastanka prometne nesreće, a ukoliko se utvrdi odgovornost vozača, protiv njega se tada pokreće  prekršajni postupak. Što se tiče uginule životinje, policija u takvim slučajevima obavještava nadležno lovačko društvo ili udrugu, koji preuzimaju daljnju brigu o uginuloj životinji.



Stranica