Tradicionalni susret hrvatske, slovenske i talijanske policije

Foto: PU istarska 

U prigodi predstojećih blagdana, danas je na graničnom prijelazu Dragonja održan tradicionalni susret predstavnika hrvatske, slovenske i talijanske policije.

Susretu, koje je ove godine organizirala Policijska uprava Koper, bili su nazočni direktor Policijske uprave Koper  Danimir Rebec sa suradnicima, Irene Tittoni, načelnica granične policije, kao izlaslanica  questora u Trstu sa suradnicima,  Senka Šubat, načelnica Policijske uprave primorsko-goranske sa suradnicima te Dragutin Cestar, načelnik PU istarske s svojim užim kolegijem.

Razmijenjeni su prigodni darovi i čestitke povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana, nakon čega su sudionici istaknuli dobru pograničnu suradnju policija, koja se znatno intenzivirala posljednjih godina, a poprima još veću važnost u današnje vrijeme  prijetećeg terorizma, kao i migrantske krize.

Domaćin susreta Danimir Rebec  izrazio je zadovoljstvo tradicijom susreta koji je prigoda za razgovor o uspjesima, kao i tekućim problemima, dok su načelnik PU istarske Dragutin Cestar i načelnica PU primorsko-goranske Senka Šubat zaželjeli još bolju suradnju policija svih trija država u nadolazećoj godini. Načelnik Cestar zahvalio se svima na dobroj suradnji, osobito  tijekom turističke sezone, ali i na kontinuirano dobroj suradnji na drugim segmentima policijskog posla, kao što su suzbijanja prekograničnog kriminaliteta, nezakonitih migracija i drugih kažnjivih radnji.



Stranica