Prisila prema službenoj osobi

Bujska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 66-godišnjakom te je utvrdila sumnju da je počinio kaznena djela prisila prema službenoj osobi i oštećenje tuđe stvari.

Foto: Ilustracija

Bujska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 66-godišnjakom te je utvrdila sumnju da je počinio kaznena djela prisila prema službenoj osobi i oštećenje tuđe stvari.

Naime, policijski službenici su 17. prosinca oko 18.30 sati, na čvoru Markovac, u prometnom prekršaju zatekli 66-godišnjaka, koji je upravljao automobilom Mercedes, pulske registarske oznake. Provedenim nadzorom utvrđeno je da muškarac upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1,80 promila te je zbog vjerojatnosti da će nastavit s činjenjem prekršaja, smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Dok se nalazio u prostoriji postaje, muškarac je u jednom trenutku oštetio prozor te je nakon što je upozoren na ponašanje, premješten u drugu prostoriju, gdje je također pokušao oštetiti prozor. Po dolasku policijskog službenika, 66-godišnjak ga je počeo vrijeđati i omalovažavati te ga je i fizički napao, pri čemu je  policijski službenik lakše ozlijeđen. Protiv osumnjičenog je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava u redovnom postupku. 



Stranica