Priveden zbog više kaznenih djela

Foto: Ilustracija  

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom te je utvrdila sumnju da je počinio 18 kaznenih djela i to kazneno djelo  tjelesna ozljeda, prijetnja, dva kaznena djela oštećenje tuđe stvari, 13 teških krađa od kojih dvije u pokušaju te jednu krađu.

Naime, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je  da je 23-godišnjak, 12. prosinca oko 23 sata u Ulici Trg Portarata u Puli prvo se verbalno sukobio, a potom fizički napao maloljetnu hrvatsku državljanku  lakše je ozlijedivši. Budući je tijekom kriminalističkog istraživanja prijetio da će usmrtiti više osoba protiv njega se nadležnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela prijetnja.

Također, utvrđeno je da je 23-godišnjak, u razdoblju od 27. ožujka do 16. prosinca, u Puli počinio više teških krađa i krađa zajedno s  19-godišnjakom te dvojicom maloljetnih hrvatskih državljana protiv kojih je ranije podnijeta odgovarajuća prijava.

Dvadesettrogodišnjaka se sumnjiči  da je u Mletačkoj ulici u Puli,  u dva navrata provalio u  trgovinu iz koje je otuđio novac, ključeve i karticu od gradskog toaleta. Time je oštetio pravnu osobu iz Pule za zasad neutvrđeni novčani iznos. Također ga se sumnjiči da je u Ginzkeyevoj ulici i Ulici Sisplac pokušao provaliti u ugostiteljske objekte iz kojih nije ništa otuđio. U Ulici Veruda provalio je u kiosk te otuđio razne slatkiše oštetivši pravnu osobu iz Zagreba za nekoliko stotina kuna. U dva je navrata u Ulici Sisplac provalio u kiosk te otuđio cigarete, alkoholna pića i razne slatkiše čime je oštetio 27-godišnjaka iz Pule za više tisuća kuna. U Kandlerovoj ulici provalio je u trgovinu te otuđio cigarete i razne prehrambene proizvode čime je oštetio pravnu osobu iz Pule za nekoliko tisuća kuna. U Ulici Narodni trg provalio je u štand za prodaju sira te otuđio sireve oštetivši pravnu osobu s područja Marčane za zasad neutvrđeni novčani iznos.U istoj je ulici u  dva navrata provalio  u ugostiteljski objekt iz kojeg je otuđio novac, ključeve i karticu od gradskog toaleta čime je oštetio 62-godišnjaka iz Pule za više stotina kuna. Potom je u dva je navrata u Ulici Giardini provalio u prostorije javnog gradskog toaleta te otuđio novac čime je oštetio pravnu osobu iz Pule i 60-godišnjeg Puljanina za više stotina kuna.

Osim toga, sumnjiči ga se da je u Ulici Trg 1. Istarske brigade, iz autobusa otuđio novčanik s  novcem čime je oštetio pravnu osobu iz Pule za nekoliko stotina kuna te da je u Paladijevoj ulici i Ulici Hermana Dalmatina oštetio je dva automobila. Time je oštetio dvojicu  muškaraca u dobi od 44 i 49 godina za više tisuća kuna.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja u jutarnjim satima 23. prosinca priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.



Stranica