Sutra akcija nadzora brzine kretanja

Radi smanjenja broja prometnih nesreća,a posebno prometnih nesreća s poginulim osobama, na području Policijske uprave istarske sutra, 30. prosinca od 10 do 16 sati, provest će se prometna akcija nadzora brzine kretanja vozila.

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave istarske, od 1. siječnja do 29. prosinca 2015.godine, dogodilo se 20 prometnih nesreća s poginulim osobama, u kojima su smrtno stradale 24 osobe. Prošle godine u istom razdoblju, dogodilo se 19 prometnih nesreća, u kojima je poginulo 19 osoba.

Najviše prometnih nesreća prouzrokovali su mladi vozači s položenim vozačkim ispitom životne dobi od 18 do 24 godine. Oni su od 20 prometnih nesreća s poginulim osobama, prouzrokovali osam nesreća, u kojima je poginulo devet osoba.

Radi smanjenja broja prometnih nesreća,a posebno prometnih nesreća s poginulim osobama, na području Policijske uprave istarske  sutra, 30. prosinca od 10 do 16 sati, provest će se prometna akcija nadzora brzine kretanja vozila.

Apeliramo na sve vozače da poštuju prometne propise, a posebice da poštuju ograničenja brzine, da prilagode brzinu kretanja osobinama i stanju ceste, koja je u ovom zimskom razdoblju često mokra i kliska, da izbjegavaju pretjecanja i da ne voze ako su konzumirali alkoholna pića.



Stranica