Maloljetnici prijavljeni za više kaznenih djela

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad dvojicom maloljetnih hrvatskih državljana te je utvrdila sumnju da su počinili dva kaznena djela teška krađa, dva kaznena djela protupravno oduzimanje slobode, dva kaznena djela povreda djetetovih prava, dva kaznena djela omogućavanje trošenja drogate po jedno kazneno djelo prijetnja i tjelesna ozljeda.

Foto: Ilustracija

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad dvojicom maloljetnih hrvatskih državljana te je utvrdila sumnju da su počinili dva kaznena djela teška krađa, dva kaznena djela protupravno oduzimanje slobode, dva kaznena djela povreda djetetovih prava, dva kaznena djela omogućavanje trošenja droga te po jedno kazneno djelo prijetnja i tjelesna ozljeda.

Maloljetnike se sumnjiči da su 14. siječnja oko 12 sati, u Rovinjskoj ulici u Puli, presreli dvojicu maloljetnih hrvatskih državljana te su jednog od njih udarili, dok su drugom oduzeli cigarete. Nakon sat vremena počinitelji su ponovno presreli maloljetnika kojeg su ranije fizički napali te su mu oduzeli manju količinu novca. Dvojica počinitelja nastavili su s protupravnim ponašanjem pa su oko 15 sati, u parku Monte Zaro, presreli još dva maloljetna hrvatska državljana te su jednom od njih oduzeli mobitel i novac. Potom su ih prisilili da pođu s njima do igrališta, gdje su im naredili da se međusobno potuku te da jedan od njih ukrade alkohol iz trgovine. Budući da se mladići nisu željeli međusobno potući niti činiti kaznena djela, počinitelji su ih fizički napali.

Osim toga, tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno kako je jedan od maloljetnih osumnjičenika počinio i kaznena djela omogućavanje trošenja droga, tako da je dvojici maloljetnika dao na uživanje marihuanu.

Obojica napadača uhićena su u večernjim satima, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 15. siječnja u poslijepodnevnim satima, predani su u pritvorsku jedinicu PU istarske.  



Stranica