Stanje sigurnosti u cestovnom prometu

Tijekom proteklog vikenda, na području PU istarske, dogodilo se 12 prometnih nesreća, od čega četiri nesreće s ozlijeđenim osobama i osam nesreća s materijalnom štetom

Foto: Ilustracija  

Vikend od 26.2.- 28.2.2016. godine

Tijekom proteklog vikenda, na području PU istarske, dogodilo se 12 prometnih nesreća, od čega četiri nesreće s ozlijeđenim osobama i osam nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama stradalo je ukupno pet osoba, od kojih su dvijeosobe zadobile teške tjelesne ozljede, a triosobesu lakše ozlijeđene.

Nepoštovanje prednosti prolaska, kao greška vozača evidentirana je u dvije prometne nesreće, dok je alkohol kao uzrok evidentiran u jednojprometnoj nesreći.

Utvrđeno je ukupno 365 prekršaja, od kojih izdvajamo:

  • nepropisna brzina - 198 prekršaja
  • vožnja pod utjecajem alkohola - 23 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa - 19 prekršaja
  • nepropisno pretjecanje - 22 prekršaja
  • upravljanje neregistriranim vozilom - 3 prekršaja
  • ostali prekršaji - 100 prekršaja

 

Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 706 sudionika u prometu. Iz prometa je isključeno 26 vozača i 3 vozila.

Na području  Policijske postaje Poreč, 26. veljače od 7 do 13 sati, provedena je prometna akcija „Kontrola brzine kretanja vozila“. Tijekom prometne akcije kontrolirano je 57 vozača te je utvrđeno 46 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih 40 prekršaja nepropisne brzine. Na području Policijske postaje Poreč u vrijeme trajanja akcije nisu evidentirane prometne nesreće.

 

 

 

 

                                              



Stranica