''Hitna je bitna'' i policiji

Foto: PU istarska 

Svoju podršku humanitarnoj akciji ''Hitna je bitna'' dali su i djelatnici Policijske postaje Umag-Umago i Postaje pomorske policije Pula-Pola.

Naime, ovih je dana akcija prikupljanja sredstava za kupnju opreme za ispostavu Hitne medicinske službe u Umagu prerasla u pravu humanitarnu kampanju pod nazivom ''Hitna je bitna''. U kampanju su se uključile mnogobrojne udruge, institucije, gospodarski subjekti i građani s područja Umaga, Buja, Novigrada, ali i šire, a prikupljenim sredstvima nabavit će se hematološki brojač, uređaj za pretragu krvi, EKG uređaj, FAST ultrazvučni uređaj za brzu dijagnostiku hitnih stanja, bolnički ležajevi i druga oprema potrebna za pružanje adekvatne medicinske skri građanima Umaga i turistima.   

Do sada je kroz akciju prikupljeno preko 90 tisuća kuna od donacija i organizacije različitih događanja, a jedno od tih događanja je i biciklistički maraton ''Umag – Bratislava'', čiji su nositelji bili Grad Umag-Umago i IPA (International Police Association), a inicijator policijski službenik za prevenciju Vlatko Možar. On je zajedno s kolegom iz Policijske postaje Umag-Umago Filipom Tišljarcem, 19. rujna prošle godine, s Trga Slobode u Umagu, krenuo biciklom na humanitarni biciklistički maraton dug preko 500 kilometara. Policajce humanitarce u Umagu su ispratili su brojni građani, a putem su im podršku pružali lokalni biciklistički klubovi, predstavnici lokalne samouprave, članovi IPA-e i prijatelji. Njihova misija bila je usmjerena tome da potaknu građane da donacijama, u skladu sa svojim mogućnostima, uplate sredstva za opremanje prostorija hitne medicinske službe. Na njihovom krajnjem odredištu, u Bratislavi, gdje su stigli 25. rujna, dočekali su ih gradonačelnici Umaga i Bratislave, koji su im čestitali na plemenitoj gesti za dobrobit građana Umaga i okolice.



Stranica