Podjela Spomenica domovinske zahvalnosti

Foto: PU istarska 

U prostorijama Policijske uprave istarske, danas je održana svečana podjela Spomenica domovinske zahvalnosti. Naime, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović je donijela odluku o dodjeli odlikovanja, kojom se Spomenicom domovinske zahvalnosti, za časnu i uzornu službu, odlikuju slijedeći djelatnici i djelatnice Policijske uprave istarske: Ester Lojić, Davor Uzelac, Robert Pavleković, Goran Vujica, Vedran Butković i Mirijana Martinčić.

Policijskim službenicima odlikovanja je uručio načelnik policijske uprave Dragutin Cestar, koji im je u ime Ministarstva unutarnjih poslova i u ime ministra Vlahe Orepića, kao i u svoje osobno ime, čestitao na priznanjima za njihov rad. ''Posao koji obavljamo je častan, ali istovremeno vrlo odgovoran i zahtjevan, često traži veliki angažman i odricanje, izlaganje naporima i opasnostima. Poštovani odlikovani kolegice i kolege kroz niz godina upravo vi ste na takav način i uz takav pristup obavljali vaš posao, što je zapaženo, te vam na ovaj način sa posebnim zadovoljstvom odajemo simbolično priznanje i zahvalu za vaš trud i doprinos u ovom odgovornom poslu'' istaknuo je načelnik Cestar, koji je poručio je djelatnicima Policijske uprave istarske da se nada će dodjela ovih priznanja, njima, ali i ostalim djelatnicima uprave, biti dodatan poticaj za nastavak uzornog i časnog obavljanja poslova u Ministarstvu unutarnjih poslova, odnosno Policijskoj upravi istarskoj, na dobrobit i zadovoljstvo svih građana Republike Hrvatske i Istarske županije.

U ime svih odlikovanih, prisutnima se obratila Ester Lojić, voditeljica Službe za nezakonite migracije, kojaje istaknula kako ovo odlikovanje predstavlja izuzetnu čast.''Svi mi već jako dugo radimo, volimo svoj posao i obavljamo ga s elanom.  Zahvaljujemo što ste prepoznali naše zalaganje i rad.  Nakon dugogodišnje službe ovo priznanje bit će nam  dodatan poticaj za još veći angažman u poslu i postizanje boljih rezultata'' naglasila je voditeljica Lojić.  



Stranica