Prijavljeni zbog neisplate plaće

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su 25-godišnjak i 62-godišnjak počinili kaznena djela neisplata plaće i povreda dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti plaćanja.

Foto: Ilustracija 

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su 25-godišnjak i 62-godišnjak počinili kaznena djela neisplata plaće i povreda dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti plaćanja. Za ista kaznena djela, sukladno Zakonu o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela, tereti se i trgovačko društvo iz Pule.

Istraživanjem je utvrđeno da 25-godišnjak i 62-godišnjak, kao članovi uprave trgovačkog društva, nisu isplatili plaću 28-godišnjem zaposleniku za listopad, studeni i prosinac 2013. godine, čime su ga oštetili za više tisuća kuna. Također ih se tereti da nisu postupili sukladno odredbama Stečajnog zakona i podnijeli prijedlog za otvaranje stečajnog postupka, iako su znali da je trgovačko društvo prestalo podmirivati obveze putem žiro računa vjerovnicima, u razdoblju dužem od 60 dana te da je žiro račun trgovačkog društva u trajnoj blokadi od siječnja 2014. godine.

Protiv osumnjičenih je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.



Stranica