Labinska policija educirala građane o sigurnosti imovine

Foto: PU istarska

Odjel prevencije Policijske uprave istarske nastavio je s provođenjem preventivnih aktivnosti u okviru preventivnog projekta „Zaštitimo svoju imovinu“ pa su tako 16. ožujka, u organizaciji Policijske postaje Labin, policijski službenici educirali građane o samozaštitnom ponašanju. 

Na prostoru održavanja mjesečnog sajma u Labinu, policijski službenici su na info-punktu građanima dijelili edukativne letke Policijske uprave istarske. Putem letaka, ali i savjeta policijskih službenika, građani su dobili upute kako mogu zaštititi svoje domove od provala.  Policijski službenici su građane upoznali i s radom Informativnog centra za prevenciju, otvorenom u holu zgrade Policijske uprave, u kojem mogu od policijskog službenika Odjela prevencije dobiti stručne i kvalitetne savjete o različitim načinima samozaštite i samozaštitnog ponašanja.

Osim o zaštiti od provala, policijski službenici građanima su govorili i o zaštiti od krađa bicikla. Savjetovali su im da bicikl uvijek drže zaključan za čvrsti predmet ili pod nadzorom te da ne zaključavaju bicikl za kotač, već ako je sajla dovoljno dugačka, da je provuku kroz više mjesta na biciklu. Građani su također upućeni da fotografiraju ili zapišu tvornički broj okvira, kako bi se u slučaju krađe, olakšalo traganje za biciklom i utvrđivanje vlasništva u slučaju pronalaska bicikla.

Budući ovakve preventivne akcije imaju pozitivan odjek u javnosti te ih građani vrlo dobro prihvaćaju i sa zanimanjem slušaju savjete policijskih službenika, Odjel prevencije će nastaviti s njihovim provođenjem tako da će se slični info-punktovi uskoro organizirati i u drugim gradovima na području Istre.



Stranica