Najava akcije nadzora brzine kretanja

Radi smanjenja broja prometnih nesreća, a posebno prometnih nesreća s poginulim osobama, na području Policijske uprave istarske, 20. ožujka 2016. od 12 do 16 sati, provest će se prometna akcija „Nadzor brzine kretanja vozila

Foto: Ilustracija 

Zbog nepropisne brzine događa se najviše prometnih nesreća u kojima se gube ljudski životi i nastaju teške ozlijede. Vozači koji ne poštuju ograničenja brzine ugrožavaju svoje živote i živote sudionika u prometu, koji voze primjerenim brzinama i poštuju prometne propise.

Radi smanjenja broja prometnih nesreća, a posebno prometnih nesreća s poginulim osobama, na području Policijske uprave istarske, 20. ožujka 2016. od 12 do 16 sati, provest će se prometna akcija „Nadzor brzine kretanja vozila“. U navedeno vrijeme na cesti će policija pojačano kontrolirati brzinu vozila i prema vozačima, koji ne poštuju ograničenja brzine, primjenjivati sankcije propisane Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Napominjemo da su za prekoračenja brzine propisane visoke kazne. Tako će se novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna ili kaznom zatvora u trajanju do 60 dana kazniti za prekršaj vozač, koji se vozilom u naselju kreće brzinom koja je za više od 50 km na sat veća od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine.



Stranica