Osumnjičena za prijevare

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem, pulska je policija utvrdila sumnju da je 43-godišnja hrvatska državljanka počinila dva kaznena djela prijevare.

Foto: Ilustracija 

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem, pulska je policija utvrdila sumnju da je 43-godišnja hrvatska državljanka počinila dva kaznena djela prijevare. Sumnjiči ju se da je kao vlasnica obrta,od listopada do prosinca 2013. godine, s ciljem da se neosnovano imovinski okoristi, djelatnicima pravne osobe iz Zagreba lažno predočila da će isporučenu robu platiti u dogovorenim rokovima. Nakon što joj je pravna osoba isporučila robu, 43-godišnjakinja ju nije platila niti je po zatvaranju obrta neprodanu robu vratila. Na taj je način pravnu osobu iz Zagreba oštetila za nekoliko desetaka tisuća kuna. Ženu se sumnjiči i da je od listopada 2013. do kraja veljače 2014. godine, s ciljem da se neosnovano imovinski okoristi, s drugom pravnom osobom iz Zagreba, dogovorila preuzimanje opreme i robe za svoj obrt te lažno predočila da će, nakon prodaje preuzetih artikala, platiti sve što je preuzela, iako je unaprijed odlučila da tako neće postupiti. Na taj je način pravnu osobu oštetila za nekoliko desetaka tisuća kuna. 

Protiv osumnjičene su podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu, koje je potom poduzelo daljnje mjere iz svoje nadležnosti.



Stranica