„Živim život bez nasilja“ u Buzetu

Foto: PU istarska 

Policijska uprava istarska i nadalje provodi aktivnosti prikazivanja filma „Živim život bez nasilja“ i u drugim gradovima Istre pa je tako u petak, 15. travnja, film prikazan u Narodnom domu u Buzetu, za učenike Osnovne škole Vazmoslav Gržalje  i Srednje škole u Buzetu.

Voditeljski dvojac, učenice Karen i Stela, nazočne su vodile kroz zanimljiv program, a u uvodnom dijelu prisutnima se obratio načelnik Policijske postaje Buzet Denis Merlić, koji je kroz citat Henrika Ibsena „Jauk se čuje bez obzira da li tučeš ili tebe tuku“ pojasnio potrebu progovaranja o nasilju kroz jedan zajednički pristup. Gradonačelnik Grada Buzeta Siniša Žulić nazočnima se obratio s konstatacijom kako je nasilje jedna vrlo važna tema  te je naglasio kako preventivni dio posla važniji dio posla za sve one koji se bave ovom problematikom.

Nakon izvedbe pjesme „Daleko je“ članica vokalne skupine „Teensice“ Srednje škole Buzet, pod vodstvom profesorice Dijane Mirković, prikazan je film „Živim život bez nasilja“.

Kroz kraću interaktivnu parlaonicu,  učenice drugog razreda Barbara Brženda, Martina Černeka i Klaudija Pernić prokomentirale su poruke samog filma te je zaključeno da je jedna nasilna smrt 17-godišnjeg Miroslava poziv svima nama da budemo plemenitiji. Učenice su istakle važnost preventivnih predavanja o samom nasilju i naglasile kako nam u životu moraju biti važni  prijatelji i ostale osobe koje nas okružuju, ali moramo biti važni i sami sebi te se moramo cijeniti.

Članice vokalne skupine Osnovne škole Vazmoslav Grželja izvele su pjesme „Somebody to love“ i „I need a hero“, koje su popraćene pljeskom i odobravanjem njihovih vršnjaka, a za kraj programa je učenik  četvrtog razreda srednje škole Erik Uran recitirao stihove „Vrijeme je da se događa napokon čovjek“.

Nakon ovako bogatog programa i pod dojmom samog filma, svi nazočni su izašli iz dvorane obogaćeni novim  iskustvima i osnaženi pozitivnim vibracijama.



Stranica