Preventivna akcija u cilju zaštite vozača mopeda i motociklista

Foto: PU istarska 

U cilju povećanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu, policijski službenici Postaje prometne policije Pula-Pola proveli su 22. travnja, od 12 do 15 sati, na parkiralištu ''Karolina'' u Puli, preventivnu akciju pod nazivom ''Nadzor vozača mopeda i motocikla“.

Aktivnost je provedena kako bi se podigla prometna kultura poštivanja prometnih propisa i pravila od strane vozača mopeda i motocikla te ostalih sudionika u prometu, u odnosu na mopede i motocikle. Policijski službenici vozače su upoznali s najčešćim greškama, koje čine kao vozači mopeda i motocikala (nepropisna ili neprilagođena brzina, nepoštivanje prednosti prolaska i nepropisno pretjecanje), najčešćim prekršajima koji čine vozači mopeda i motocikala (upravljanje prije stjecanja prava, upravljanje neregistriranim i tehnički nepregledanim vozilima i nekorištenje zaštitne kacige), s najkritičnijim cestama, raskrižjima, odnosno dionicama, a policijski službenici ukazali su im i na poželjna ponašanja u prometu. U akciju su osim policije, aktivno bili uključeni i predstavnici    autoškola: ''Auto SL 91“,  ''Pino“ i ''Imar“ koji su davali savjete o sigurnoj vožnji, predstavnik stanice za Tehnički pregled vozila  ''Euro Pula“ iz Pule koji jedavao stručne savjete vozačima mopeda i motocikala o važnosti tehničke ispravnosti vozila te predstavnici udruge ''Karavana za život - bikeri na cesti“ koji su prezentirali poželjna ponašanja u prometu. kao dugogodišnji  vozači mopeda i motocikala.

Osim korisnih savjeta, građanima su se dijelili i prigodni pokloni, kao što su reflektirajući prsluci,  tekućina za pranje vizira kacige, privjesci te letci s važnim savjetima ''Motoristi oprez''.



Stranica