Prodavali drogu na festivalu

Umaška je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su 23-godišnjak, 24-godišnjak i 25-godišnjak počinili kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Foto: Ilustracija

Umaška je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su 23-godišnjak, 24-godišnjak i 25-godišnjak  počinili kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Naime, 22. travnja oko 23.50 sati, u turističkom naselju na području Umaga, za vrijeme održavanja festivala, policijski službenici zatekli su 24-godišnjaka i 25-godišnjaka s više smotuljaka marihuane, ukupne težine 6.49 grama. Istraživanjem je utvrđeno da su drogu kupili od 23-godišnjaka iste večeri, s namjerom daljnje prodaje posjetiteljima festivala. Također je utvrđeno da je 23-godišnjak u nekoliko navrata ove godine prodao marihuanu 24-godišnjaku i 25-godišnjaku, a obavljenim pretragama kuće i vozila koje osumnjičeni 23-godišnjak koristi, policijski službenici pronašli su još 1.39 grama marihuane.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 24. travnja u jutarnjim satima, 23-godišnjak je priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, dok se kaznena prijava protiv 24-godišnjaka i 25-godišnjaka podnosi u redovnom postupku.

U cilju ulične redukcije droge, policijski službenici su tijekom proteklog vikenda, za vrijeme trajanja festivala, u neovlaštenom posjedovanju droga zatekli 12 državljana Italije, jednog belgijskog državljanina i jednog hrvatskog državljanina s ukupno 22.27 grama marihuane, 4.79 grama hašiša, 0.95 grama kokaina, osam komada jointa i ¾ tablete Ecstasy. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, stranim počiniteljima su izdani prekršajni nalozi, dok se protiv hrvatskog državljanina podnosi optuži prijedlog.  



Stranica