Krađe iz vozila

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem koji je u noći s 2. na 3. svibnja, u Fažani, Perojska cesta iz otključanog kombi vozila Renault Master, pulske registarske oznake otuđio Ipad i tablet vlasništvo pravne osobe.  

Foto: Ilustracija

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem koji  je  u noći s 2. na 3. svibnja, u Fažani,  Perojska cesta iz otključanog  kombi vozila Renault  Master, pulske registarske oznake  otuđio uređaj Ipaq i tablet vlasništvo pravne osobe. Potom je iz nezaključanog osobnog automobila Renault Megane, pulske registarske oznake, koji je bio parkiran iza kombi vozila, otuđio USB stick i auto radio. Pravna osoba i 24-godišnji vlasnik Renaulta Megana oštećeni su za nekoliko tisuća kuna.

Kako bi se spriječile i prevenirale krađe iz vozila Policijska uprava istarska savjetuje građane da ne ostavljaju na vidljivom mjestu u vozilu predmete koji privlače pažnju počinitelja kao i da u parkiranom vozilu ne ostavljaju vrijedne stvari a pogotovo ne novčanike s novcem, torbice, fotoaparate navigacijske uređaje i drugu tehničku opremu. Osim toga, čak i samo nakon kratkog ostavljanja vozila bez nadzora, potrebno je vozilo zaključati.

Kod odabira mjesta za parkiranje vozila na ulici ili parkiralištu, kad postoji mogućnost izbora,  treba izabrati osvijetljeno mjesto ili mjesto gdje se više kreću prolaznici. Nikako ne odabrati ulice  koje nisu osvijetljene ili koje su obrasle visokim raslinjem. Na takvim se mjestima počinitelji osjećaju sigurnijima te se lakše odluče na izvršenje kaznenog djela.



Stranica